Arany, bronz: fémes hatás a lakberendezésben

A legújabb lakberendezési trendek imádják a fényűző aranyat, de összességében mindent, ami metál hatású. Hogy mindez hogyan jelenik meg a csempék világában? Mutatjuk!

Lakberendezési trendek, ahol kötelező fémet használni

A fémszínek használata jelenleg óriási trend a lakberendezésben. Talán azért virágzik az szemkápráztató metál hatás az otthonokban, de akár az éttermek, szállodák tereiben, mert mindannyian egy kis pomára vágyunk. Mert mindannyian szeretjük, ha elkápráztatnak minket. Mutatjuk, hogy mely lakberendezési stílusok szerves része, vagy legalább alkalmi eszköze a metálos fény. 

Art deco

Az art deco stílus ismét tarol. Az első világháború modernizmusa polgári eleganciával vegyült. A jövőbe tekintő, praktikus ember, de az elegancia és a luxus hírnöke is volt. A mai modern art deco stílus pedig már nosztalgiával hozza vissza az akkor merésznek számító vonalakat, színeket és kontrasztokat. Az art deco ma kifejezetten eleganciát és luxust sugalló stílusnak számít. Ezért a metál hatás, a ragyogás, akár a kontraszt eszközeiként is megjelenhet. Nem csak az art deco stílusú bársonykanapés nappali aranykeretes dohányzóasztalában, hanem a fürdőszoba bronzos falicsempéjén, vagy épp kerek aranyozott keretű tükrén is visszaköszön. 

Modern lakberendezési stílus

A modern lakberendezési stílus a semleges színekkel, főleg vajszínnel, bézzsel vagy fehérrel játszik, olykor bevállal egy kis merész tejeskávét, de a mogyoróbarna már sok neki. Azonban az évek során ez a stílus is metamorfózison esett keresztül. Hatnak rá a legújabb trendek. De úgy, hogy a lényegét, az egyszerű, modern eleganciát megőrizte. Ezért ezekhez a tompa, semleges színekhez jól illik az arany, a rosegold, de még az acél vagy az ezüst is. 

Ha csempésznél tehát  egy kis ragyogást modern stlíusú otthonodba, akkor aranyszínű csempével, vagy épp egy kis hűvös ezüsttel is feldobhatod a konyhát vagy a fürdőszobát. Nagy mennyiségű, összefüggő arany vagy ezüst terület azonban nem illik ehhez a stílushoz. Sőt, általánosságban mondjuk, hogy a kevesebb még a ragyogásból is több, mint a sok. Akkor érvényesül igazán, ha csak dekorcsempeként használjuk. Nézz szét fémes hatású csempéink között, és találd meg a tökéletes metál fürdőszobai csempét!

Glamour csillogás

A glamour stílus már önmagában a csillogásról szól. Tükrös mozaikok, kristályok, lámpák. Szédítő ragyogás! Sok-sok ezüst, arany, vagy rosegold. Ebből a három csodás nemesfémből csak egyet érdemes kiválasztanod. Ha szeretnél egy igazán ragyogó glam fürdőszobát, akkor válassz rosegold falicsempét! Persze a fekete-szürke-ezüst vonalon is mozoghatsz, mert ezen a skálán is csodát lehet művelni. Például az álomszép Trinity kollekciónkkal!

fémhatású csempe

Neobarokk fürdőszoba

A neobarokk stílus elképzelhetetlen metálfény nélkül. Az arany, a kristálycsillár vagy épp az ezüst szín az egyik legfontosabb jegye a történelmi stílusnak, melynek újragondolt formája merész és bátor. A luxust szimbolizálja, azt mégis modern módon teszi! Használj hozzá ezüstöt, vagy épp aranyat. Igazából bármelyik fém hatású csempe működni fog, ha okosan használod!Fémhatású csempe kollekciónk hamarosan bővülni fog, ezért érdemes figyelned a termékeinket! Így a luxus érzését és az eleganciát jelenítheted meg otthonodban! Igazán elegáns, nemzetközi szinten is népszerű, exkluzív termékeket hozunk neked, ezért érdemes szemfülesnek lenned!