Az 5 kedvenc designer csempénk, ha stílusos otthonra vágysz

A spanyol csempe nem csak mediterrán stílusú lehet, hiszen ez az elnevezés nem feltétlenül csak stílust,  hanem  minőségi kategóriát is jelöl. Épp emiatt sok különböző enteriőr kaphat spanyol csempét. Hoztunk 5 különböző falicsempét, hogy megmutassuk, milyen sokféle stílus közül lehet válogatni. 

1. Savona: a klasszikus spanyol csempe 

A spanyol csempe nem csak a klasszikus mediterrán, tipikus spanyol mintákat jelenti. A spanyol csempe fogalma tradíciót, minőséget és sajátos technológiával készült csempét takar. Ma már bármilyen színben és stílusban megtalálhatjuk. Azonban a Savona csempecsalád stílusban is a klasszikus spanyol csempét jeleníti meg. 

spanyol csempe

A hagyományos, kontrasztos növényi ornamentika, az igazi, elegáns mégis játékos spanyol életérzés az, ami különlegessé teszi.

A Savona csempecsalád négyféle mintát, és egy ötödik, fehér, direkt kopott hatású lapot tartalmaz, ezeket lehet szinte a végtelenségig kombinálni, és az enteriőrhöz igazítani. A fekete-fehér kontrasztját nem lehet megunni, hiszen végtelen lehetőséget nyújt a játékra. A térrel, a formákkal, a stílusokkal való kreatív alkotásra, az exkluzív egyediség megteremtésére. Így egy loft hangulatú térben ugyanúgy helyet kaphat, ahogy egy vintage vagy egy klasszikus stílusú enteriőrben. De annak ellenére, hogy elsőre ambivalensnek tűnik, nagyon jól össze lehet egyeztetni a skandináv stílussal is.

Mert ez a jó a klasszikus spanyol motívumokban: rengeteg lehetőség rejlik bennük, és bármilyen helyiséget megtöltenek élettel. 

spanyol csempe

 

2. Valma: patchwork csempe, magas színvonalban

Miért akkora divat a patchwork? Mert szeretjük a mozgalmas mintákat, az energikus tereket, szeretjük, ha valami különleges, egyedi, mégis kedves. Mert a patchwork csempe ezt jelenti. Formák és minták bájos játékát, mellyel a legszigorúbb enetriőrt is lágyabbá, kedvesebbé tehetjük. A vörösagyagból készült fényes Valma csempék kiváló példái annak, hogy visszafogott színekkel is életet lehet lehelni egy helyiségbe. 

Tompa, halvány, meleg árnyalatú alapcsempék és ugyanilyen színű dekorcsempék közül válogathatsz, így még a letisztult, modern térben is jól mutathatnak a Valma csempecsalád falicsempéi, még a mintás dekorcsempe is. 

3. Orsay: háromdimenziós modern csoda

A modern stílus kedvelőit sem hagyhattuk ki válogatásunkból. Számukra az Orsay csempecsalád testesítheti meg azt a megjelenést, melyre vágynak. A fehér agyagból készült matt, egyszínű csempékben van azért egy kis csavar. Háromdimenziós dekorcsempéik izgalmasabbá teszik mind a fürdőszoba, mind a konyha falát, anélkül, hogy feltűnőek vagy tolakodóak lennének a letisztultan elegáns térben. 

A fehér színek mellett szintén letisztult, enyhe fahatású barnás 3D-és csempéket is találhattok a kínálatban. Mert a legújabb divat szerint a nem túl tolakodó fa mintázat, mondjuk dióra emlékeztető árnyalat, nagyon jól illik a meleg és semleges színekkel, a bézzsel, ekrüvel, vajszínnel operáló modern, szögletes közegbe.

spanyol csempe

4.Twist: Óriási levelek és ragyogás

Szeretjük, amikor az elegancia és a kreativitás keveredéséből egy csodálatos enteriőr bontakozik ki. A Twist spanyol csempecsalád minden egyes csempéje képes erre: ragyogóan elegáns közeget teremthetünk velük! A fehér csempék itt nem a máztól fényesek, hanem kifejezetten csillogóra tervezték őket. Így egy glamour vagy egy neobarokk stílusú, merész és exkluzív otthon méltó falicsempéi lehetnek. 

Az igazán bátrak pedig a pálmaleveles mintázatot választva hozhatják el a dzsungelhatású enteriőrt otthonukba, mely a régi korok eltijének bátor és elegáns lakberendezési szokásira emlékeztet. A korra, amikor a gyarmatosítással kinyílt a világ, és a trópusi motívumok uralták a leggazdagabb és legdivatosabb otthonok szalonjait. 

 

5. Colors: vibráló színek örök művészlelkeknek

A Colors spanyol csempék igazi bohém művészlelkek otthonába valók. De tulajdonképpen bárkinek, aki különleges és vidám, vibráló otthont szeretne. A rengetegféle egyszínű csempéből akár színpárokat is alkothattok, vagy a színkört használva 3-4 szín kombinálásával hozhattok létre vidám és stílusos teret. De ezek a csempék akkor is jól mutatnak, ha kifejezetten kerülni szeretnéd az ismétlődést, és minél több színt használnál fel. Egyszínű bútorok mellé, okosan trükközve csodálatos összhatást teremthetsz. 

spanyol csempe