Csempe a nappaliba? Ha szereted az eleganciát, erre te sem mondhatsz nemet!

Elegancia, stílus, egyediség – neked mi jut eszedbe ezekről a szavakról? Szeretnéd, hogy rokonaid és vendégeid rád és az otthonodra asszociáljanak, amikor meghallják ezeket a jelzőket? Akkor nincs más dolgod, mint csempével burkolni nappalid padlóját!

Csempe a nappaliban

Talán nem mondunk újat azzal, hogy a nappali burkolatának kiválasztása nem egyszerű feladat. Hatványozottan igaz ez akkor, ha az elegancia jegyében úgy döntesz, nem parketta, hanem járólap fogja fedni a padlót.

Ilyenkor ugyanis szembejönnek azok a kérdések, amelyekre nem tudod kapásból választ, mert korábban esetleg nem is volt még arra példa, hogy olyan csempét kell választani, amely a nappalidban lesz. 

Milyen anyagból legyen? Milyen stílus mellett dönts? Melyik árnyalat fog jól mutatni? Fényes legyen, vagy matt? Lehet egyszerre strapabíró és könnyen tisztítható?

Mielőtt megijednél a sok kérdéstől, olvass tovább! Segítünk, hogy mindenre megtaláld a választ!

A csempe színe

A világos színek optikailag növelik a teret. Ezért szokták javasolni, hogy a szűk, kicsi helyiségekbe világos színű burkolat kerüljön. Ugyanakkor szem előtt kell tartani azt is, hogy a világos színeken jobban látszik a kosz. Úgyhogy minél nagyobb a nappalid, annál bátrabban nyúlhatsz a sötétebb árnyalatok felé.

Hasonló dilemma, hogy fényes vagy matt járólapra essen a választásod. Ezt a kérdést érdemes abból a szempontból is mérlegelni, hogy vannak-e gyerekek, és ha igen, akkor mekkorák. A legapróbbaknak még bizonytalan a mozgása, a kicsik még sokat játszanak otthon: egy fényes felületen pedig elég nagy a csúszásveszély – és talán könnyebben össze is piszkolják! 

Ha ezért, vagy akár más okból matt járólap mellett döntesz, abban az esetben pedig kiemelt fontossággal bír, hogy harmonizáljon a bútorokkal a csempe. Nagyon diszkomfortos tud lenni, ha sötétebb árnyalatú vagy matt a járólap és a bútor is, de mégsem passzolnak egymáshoz. Jó, ha előre kitalálod a bútorok helyét, hogy ez is segítse a tervezést. 

Különbség parketta és járólap között

A járólap letisztultabbá teszi a nappali design-ját. Igaz ez akkor is, ha kicsit izgalmasabb, egyedibb csempére esik a választásod. Ha hozzád passzoló stílust választasz, nem kérdés, hogy jó döntést hozol! (Még a sablonos dekorációkat is ki tudod így váltani!)

Ne tévesszen meg, hogy a parketta meleg burkolatnak, a csempe pedig hideg burkolatnak számít: ez nem jelenti azt, hogy fázni fogsz a nappaliban, ha csempe fogja fedni a padlót. A járólap alatt például lehet padlófűtés, ami kellemes meleget biztosít a leghidegebb napokon is.

Nem árt tudni a parkettáról, hogy kifejezetten kényes felület. Könnyen karcolódik és viszonylag macerás ápolni, ha az a célod, hogy hosszú évek múltán is úgy mutasson, mint újkorában.

Ezzel szemben a járólap könnyen tisztítható, mivel teljes mértékben vízálló, és a legtöbb tisztítószer nem is tud kárt tenni benne. Mivel jól állja az idő próbáját, évtizedek múltán is régi pompájában ragyoghat.

Milyen stílusú csempe legyen a nappaliban?

A csempe szinte kivétel nélkül dekoratív hatást kelt. Úgyhogy a kérdés lényegében nem is az, hogy járólap legyen-e a nappaliban, hanem az, hogy milyen.

Érdemes megfontolni azt is, hogy a falak burkolata és a járólap is ugyanolyan csempe legyen. Ez olyan egységet ad a nappalinak, amitől tágasabb és klasszisokkal elegánsabb lesz.

Modern nappali csempék

Egy igazán modern nappali tiszteletet kelt, magabiztosságot sugároz. 

Ha vetsz egy pillantást például a többféle színárnyalatban és méretben is elérhető Theater márványlapokat, láthatod milyen lenyűgöző és karakán hatást kelt.

Az egyedi Ardiente Arezzo pedig arra remek példa, hogy az elegáns és otthonos megjelenés is járhat kéz a kézben. 

De ezek csak példák, számtalan különböző modern, nappaliba is kifejezetten ajánlott csempét találsz kínálatunkban: csak kattints ide, és nézd végig őket!

Klasszikus nappali csempék

Ha szereted a klasszikus dolgokat (klasszikus zene, klasszikus filmek, klasszikus stílusok), akkor egy klasszikus nappali illik hozzád!

De mitől lesz klasszikus egy nappali? Nos, nem attól, hogy ezer éves, elhasználódott bútorokkal rendezed be! 

Sokkal inkább egy olyan csempétől, amilyen például az Ardiente Murus: szemet gyönyörködtető, mégis kellően visszafogott.

Vagy ilyen a kifejezetten barátságos Metal csempe, amely annyira magától értetődően illik egy nappaliba, hogy senkibe se merül fel, hogy egy parketta jobban mutatna esetleg helyette.

Nézd végig ide kattintva az összes klasszikus nappali csempét, és találd meg köztük az otthonodba illőt!

Kreatív nappali csempék

Ha szeretnéd, hogy a személyiséged a nappali stílusán is visszaköszönjön, akkor színes, kreatív egyéniségként mindenképp fontold meg, hogy valamilyen kreatív járólapot választasz a nappalidba!

Az Ardiente Iceland például nem sok kérdést hagy maga után, de az Ardiente Panda se olyan, amitől ne állna el egy pillanatra a vendégek lélegzete.

Persze vannak visszafogottabb, és mégis kreatív csempék is: nézz szét közöttük!

Ha csempe, akkor Ardiente!

Hosszú évekig, sőt évtizedekig az a burkolat lesz a nappalidban, amelyik mellett most döntesz: fontos, hogy elégedett legyél a látvánnyal, és maximálisan a magadénak érezd a választást!

Úgyhogy ne bízd a véletlenre a dolgot! Nálunk képzett szakemberek segítenek neked, hogy a lehető legjobb döntést hozd!

Látogass el valamelyik bemutatótermünkbe, vagy kérj ajánlatot ide kattintva! Számíthatsz ránk, ha álmaid otthonához keresed a tökéletes csempét!