Elegáns csempe: Megmutatjuk a legdivatosabbakat

Milyen az igazán elegáns csempe? Igazából minden stílusban találhatsz olyan darabot, melynek megjelenése exkluzivitást sugall. De a lényeg, a közeg: hogyan rendezed be a teret, hogyan kombinálod a színeket, formákat és anyagokat. 

Márványcsempe, a trendek királya

Ha fürdőszobáról van szó, és az  elegancia és a divat egy mondatban szerepel, akkor szinte biztos, hogy a márványcsempéről folyik a diskurzus. Hiszen a márványhatású csempe az egyik legelegánsabb burkolat. Fényűzővé teszi a teret, nem véletlenül használtak gyönyörű márványt a barokk paloták építésekor. Olyan helyeken, ahol a gazdagságot kellett reprezentálni. 

Hogyan használd a márványhatású csempét? Például egy modern art-deco stílusú fürdőszoba burkolataként. De nagyon jól mutat arany szín mellett, sőt, arany mintával áttört márvány hatású csempe is létezik. Ilyen az Apulia Gold csempénk, melyet nagy lapokban vásárolhatsz meg. Hiszen ez is trend: minél egysikúbb tér, minél nagyobb, összefüggő csempefelület. Főleg a márványcsempék esetében, hiszen magát a márványt is így használták a belsőépítészetben. Hiszen így tud igazán hatásos lenni. Merészebbeknek bátran javasoljuk ezt a burkolatot egy nagy és elegáns nappaliba, vagy épp egy hallba. 

Apulia gold fürdőszoba

De az arannyal és feketével áttört Lux Gotta csempe is zseniálisan mutathat az otthonodban. A fekete szín miatt óvatosan egy kis lofttal is fűszerezheted a helyiséget. De csak egy csipetnyit adj hozzá az ipari stílusból, hiszen az elegancia a célod. Játssz ügyesen, egy kis kontraszt még jobban kiemeli a modern barokkos ragyogást. 

A minimalizmus népszerűsége is töretlen

A minimál stílus még mindig nagyon divatos. Ez az irányzat is eleganciát sugall, és pont ez teszi olyan népszerűvé. Letisztultan, giccstől és sallangtól mentesen varázsol gyönyörű tereket. Milyen csempét vagy járólapot választunk egy minimál otthonba? Például ilyen Studio járólapot szinte bárhová tehetsz. Kültérre és beltérre is alkalmas, hiszen fagyálló. Mintázata egyszerű és modern. De a Seastone termékcsalád csempéi is nagyon jól mutatnak egy minimalista közegben. A szürke és a fehér melegebb árnyalatait felvonultató csempecsaládnak pont ez a lényege: az egyszerű elegancia megjelenítése. 

A Manaos család hidegburkolatai padlóra, falra, beltérre és a teraszra is kerülhetnek. Az elegáns, kőhatású egyszerűség gyönyörű megjelenést ad bármilyen helyiségnek. 

A minimalista otthon lényege a dísztelenség. Azonban ez nem szegényes berendezést jelent. Pont az a lényeg, hogy a néhány bútor és kiegészítő, na és persze a burkolatok stílusa és minősége az otthon igazi dekorációja. A szögletes formák, a letisztult közeg.

Ha azonban egyszínű szürkére vágysz, akkor a Norwich termékcsaláddal teremtheted meg az általad vágyott enteriőrt. Ezeken az egyszínű burkolólapokon ugyanis még csak színátmenetet sem találsz. Jó tanács egy ilyen otthonhoz: Ha minimal burkolatokat választasz, akkor karakteres bútorokkal vagy kiegészítőkkel törd meg a puritán teret.

Természetesség csempe téren is

A természetesség az egyik legtrendibb iránya a lakberendezésnek. Minden divatos, ami természetes anyagra emlékeztet, vagy abból készült. Ezért például a fa hatású csempék, járólapok és konyhai hátlapok igazi aduásznak számítanak most a lakberendezésben. Könnyen tisztítható, időtálló csempék, magas kopásállósággal. A megjelenésük mégis a fa meleg színeit és meghittségét hozza el otthonunkba. Nézd meg a Copenhaguen gyönyörűen erezett famintás csempéit. Ezek a gyönyörű porcelán burkolatok finom eleganciát, mégis divatos, modern megjelenést adnak az enteriőrnek. Ezek a porcelán járólapok is univerzálisak: kint is, bent is, lent is, fent is használhatóak. Magas kopásállóságuk miatt forgalmas terekben is nyugodtan lehet alkalmazni őket. Üzletekben, hotelekben ugyanúgy helyük van, mint egy meghitt, mégis stílusos és divatos otthonban.

Divatba jönnek a színek és az erős árnyalatok

A jövőév egyik legnagyobb trendje a színek bátor használata lesz. Végre ismét megjelennek az élénk színek, a karakteres árnyalatok. Ezért ha ilyen téren kicsit bátrabb vagy színek terén, akkor meg is van az igazi! A Souk fantázianevű kreatív, magasfényű színes csempéktől el fogsz ájulni! Stílusos, játékos, mégis elegáns burkolat, melyet beltéri falakra ajánlunk. Konyhai hátfalnak, de akár az egész konyha, sőt, akár a nappali burkolata is ez a fémesen fényes, mozaikra emlékeztető porcelán lapocska lehet. A fehér három árnyalata- csontszín, gyöngyház és aqua, amely inkább szürkés fényű fehér) mellett az élénk türkiz, az elegáns mélykék (classic blue) és az élénk citromsárga is megtalálható a kínálatban. A színeket kombinálhatod egymással. Sőt, hexagon formában is választhatod ezt a különleges burkolatot. 

hexagon

A Jubilee Hexagons Mayfair szintén színekben gazdag, izgalmas kollekció! A bordó és a navi kék mellett okkersárga, valamint zöld, és persze fekete-fehér és grafitszürke közül választhatunk. A Jubilee csempék modernebb desginnal, esetleg egyszerű, letisztult formákkal berendezett térben mutat igazán jól. Elegáns választás lehet akár konyhába vagy ebédlőbe, akár fürdőszobába, vagy épp egy merészebb nappaliba választjuk!

 

Beton, kő és elegancia

A beton és a kőminta igazi favoritnak számítanak az utóbbi időben. Persze ezek a burkolatok nem a glam stílus csillogását, vagy épp az art deco fényűzését idézik. Inkább az ipari stílus velejárói. Markánsabb, kissé nyersebb megjelenést adnak a térnek ezek a járólapok és csempék. Egy kis ellensúlyozással azonban tökéletes harmóniát teremthetünk velük. Igen, tudjuk, hogy nem minden esetben ez a cél. Akárhogyis, ezekkel a burkolatokkal nem lősz mellé, egyedi, mégis elegáns otthonod lesz, ha például az Alpha termékcsalád alapcsempéi közül válogatsz! A betonhatású alapcsempék mellé stílusos dekorcsempéket választhatsz, a beat pearl, sand és gray gyönyörű mintái szintén az indusztriális stílusra emlékeztetnek, de kopottas hatásuk és halvány virágmotívumaik miatt akár egy trendi rusztikus konyha méltó hátfalai lehetnek. 

 

A lényeg tehát, hogy bármilyen stílusú csempét is választasz, ha az igényes kidolgozású, magas minőségű csempe, akkor nem hibázhatsz nagyot. Ugyanis a berendezés finomsága, tudatossága, stílussága a burkolattal összhangban varázsol elegáns enteriőrt. Ha még bizonytalan vagy abban, hogy milyen csempét szeretnél, akkor nézelődj bátran kínálatunkban!