Fürdőszoba csempe körkép: segítünk választani

A tökéletes fürdőszoba csempe megtalálása igazi küldetés. A méretek, színek és formák változatos, de kaotikus világa könnyen összezavarja az embert. Ezért hoztunk egy kis áttekintést, hogy tudd, hova milyen stílus illik. 

A fürdőszoba csempe és a lakberendezési stílusok

A fürdőszoba burkolatát, színét és berendezését is meghatározza a ház stílusának egésze. Hiszen komplett egységként kell tekinteni az otthonunkra, mind stílusban, mind színben harmonizáljanak a helyiségek. Nézzük, hogy melyik stílushoz melyik csempét javasoljuk!

Milyen csempét vegyél egy loft fürdőszobába?

Az indusztriális lakberendezési stílus, azaz a loft, jelenleg erőteljesen uralja az otthonokat. Nyers megjelenés, ipari hatás, azaz szemelőtt lévő csövek, sötét színek, tégla és vas jellemzik ezt a stílust. Nagyon ütős tud lenni egy kis kontraszttól, például kristálycsillárral tesszük meghökkentővé, mégis otthonossá az ebédlőt, vagy bársony-selyem díszpárnával hangsúlyozzuk tovább az enteriőr ipari jellegét. 

Mégis, milyen fürdőszoba csempe illik egy indusztriális stílusú lakásba? Mivel az ilyen enteriőrök lényege az ipari hatás, a beton, a tégla, a fém jelenléte, ezért a Cromat névre hallgató beton hatású csempe– melyet bel- és kültérre is lehet használni, padlóra és falra is illik- zseniális megoldás lehet. A betonhatás adja az ipari jelleget, mégis igényes kidolgozású, jó minőségű csempékről van szó. Ami nem csoda, hiszen spanyol csempéről beszélünk.

Ha azonban elegánsabb hatást szeretnél elérni, úgy, hogy még mindig az indusztriális tengelyen maradsz, akkor az Ecoceramic Puccini csempéje lesz számodra a tökély. Fényes betonhatású porceláncsempe, négy különböző színben. Még a nappaliba is tökéletes. 

Cromat fürdőszoba csempe
Cromat fürdőszoba csempe

Az art deco fürdőszoba csempe

A modern art deco stílus a 21. század nosztalgikus fényűzése, letisztult formákkal és sok fénnyel. Ilyen stílusú otthonba nyugodtan kialakíthatsz márványhatású fürdőszobát, például a Calacatta csempével. Ennél a stílusnál elengedhetetlen a nagy, kerek aranykeretes fürdőszobatükör. De nagyon okos megoldás lehet a fényes metrócsempéket halszálkamintásan feltenni a falra, hiszen ez a tipikus, varázslatos és fényűző art deco világra asszociál. Erre a változatos színekben elérhető Harlequin csempét javasoljuk. Válassz telített árnyalatot, melyen jól érvényesül az arany, mert abból sokat kell használnod. Ezért ha igazán merész és stílusos art deco fürdőszobát akarsz, akkor még a csaptelepet is ebből a színből választod, ahogy a bútorok fogantyúit, és minden más, apróbb kiegészítőt. 

Skandináv otthonok fürdőszobái

A skandináv stílus világos, letisztult. És geometrikus. Válassz geometrikus mintájú szőnyeget, sötétítőfüggönyt- már ha teszel fel függönyt- díszpárnát. És csempét. A skandináv otthon fürdőszobái kétfélék lehetnek: fahatású csempével kirakott kuckók, vagy geometrikus formákkal operáló kreatív terek. 

Ha skandináv lakásba keresel fa hatású csempét, akkor mindenképpen világos fára essen a választásod. A tölgy, a fenyő, a nyír azok a tipikusan világos fa színek, melyek az északi stílushoz illenek. Ezért például a Viggo termékcsalád Arce, Fresno, Roble nevű csempéit javasoljuk, ha például járólapot keresel. A Viggo fresno, Viggo Roble, Viggo arce nevű járólapok parketta hatásúak, ezért inkább klasszikus vagy modern art deco otthonokba javasoljuk őket.

A geometrikus csempék például a Klen termékcsalád kínálatában is megtalálhatóak. A gamy nevű termékek többféle színben érhetőek el, és nagyon jól mutatnak a fürdőszoba falán. Ezek a csempék izgalmas és kreatív megjelenésű darabok, melyekhez nagyon jól lehet dekorálni. Hiszen nem harsányak, csak ötletesek, nem zsúfoltak, hanem stílusosak. Ezért bátran választhatod őket, és a színek miatt sem kell aggódnod. Ha élénkebben választasz, majd a többi színnel kiegyensúlyozod, ez is belefér a skandináv stílusba.

Ha pedig a lehető legegyszerűbb, legletisztultabb skandináv falicsempét keresed, akkor a Whites csempe lesz az igazi. Semmit nem gondol túl, kiváló anyag, kiváló minőség, és épp a lapok mérete miatt annyira trendi. 

Fürdőszoba csempe

A modern stílusú fürdőszoba modern csempéi 

A modern lakberendezési stílus nagyon közel áll a minimálhoz. Szögletes formák, egyszerűség és elegancia. Színei a fehértől a tejeskávéig terjednek, ezen a skálán gondolkodhatunk, bézs, tojáshéj fér még bele. Letisztult elegancia, semmi dísz, helyette inkább fényesebb anyagra, kényesebb, elegánsabb kiegészítőkre van szükség. 

A Shui termékcsalád tökéletesen testesíti meg ezt a stílust: csak a ráeső fénnyel játszik, de azzal lenyűgöző hatást ér el. A Shui család falevél mintájú dekorcsempéit is nyugodtan választhatod, mert egy teljesen letisztult, modern helyiségbe választott főfal csak erősíti a modern eleganciát. De hasonlóan dekoratív a Benetton gyöngyházfényű fürdőszobacsempéje. 

A Timeless időtlen, mégis modern, letisztult, mégis kreatív csempéi tökélketesen illenek a modern stílusú fürdőszobákba. A Hannie white vagy Hannie Sand 3D hatású, hullámzó dekorcsempéi minden fürdőszobát feldobnak, úgy, hogy közben nem teszik túl zsúfolttá a helyiséget: egyszóval tökéletesen igazodnak a modern stílus legfontosabb szabályaihoz. 

Játékos könnyedség: country és vintage

A country és a vintage stílus falusias kopottsága és motívumai már nagyobb teret engednek a kreativitásnak, mint a klasszikus és elegáns lakberendezési stílusok. Klasszikus spanyol csempe, esetleg egy kis patchwork minta, vagy más, játékos növényi ornamentika nagyon jó alap lehet ezeknek a fürdőszobáknak. Az art csempecsalád szépséges dekorcsempéi rengeteg lehetőséget adnak arra, hogy határtalan kreativitással lehessen szebbnél-szebb tereket berendezni. Légy bátor a színekkel és a mintákkal, majd a koptatott fehér fa mosdószekrénnyel kompenzálod a rengeteg kacskaringót és színt. 

A fürdőszoba csempe színe: szakma tippek

A fürdőszoba színeinek kiválasztásához van néhány tippünk. Például ha két színt szeretnél használni, akkor vagy egy telítettebb és élénkebb színt kombinálj egy semlegessel, például élénk sárgát halványszürkével, vagy türkizkéket fehérrel, vagy válassz két ütősebb színt. Ebben az esetben komplementer párokat kell használnod: a színkör egymással szemben álló színeit. Mint kéket citromsárgával, türkizt naranccsal, esetleg lilát zölddel. Persze jó, ha az egyik szín telítettebb, a párnak pedig tompább verziót választasz. Ha pedig tovább akarod lágyítani a színvilágot, akkor a kiválasztott szín komplementer párjának közvetlen baloldali és jobboldali szomszédját válaszd, így használj három színt úgy, hogy azok harmóniában legyenek. Persze ehhez a játékhoz szükséged van egy színkörre, de nem fogod megbánni. Ezekkel a tippekkel csodálatos fürdőszobát rendezhetsz be!