Itt még mi is ámulatba estünk

Hiába foglalkozunk lélegzetelállító szépségű termékekkel, az Oldtimer Szuperkupa versenysorozat balatoni futama még minket is lenyűgözött. A Balaton Classic idén ünnepelte 15. évfordulóját, és ezúttal is változatos veterán autókkal, köztük igazi ritkaságokkal is találkozhattunk a rendezvényen. Szuper nap volt, elmeséljük, hogy miért!

A Balaton Classic 

A veterán autók szerelmeseinek és a klasszikus értékek kedvelőinek már több mint egy évtizede igazi ünnep június első hétvégéje. Minden évben ekkor kerül megrendezésre az Oldtimer Szuperkupa sorozat részeként a Balaton Classic.

Ardiente Balaton classic

A rendezvény központjában a veterán autócsodák állnak. A Balaton Classic lényegében egy ügyességi verseny, hiszen nem a gyorsaság a fontos (annál is inkább, mert közúton zajlik a futam). Az egyes etapokat meghatározott idő alatt kell teljesíteni. A szakaszokat ellenőrzőpontok választják el egymástól, amelyeken századmásodperc pontossággal kell áthaladni. Minden századmásodpercnyi eltérés büntetőpontot ér – a verseny győztese az, aki a legkevesebb büntetőpontot gyűjti össze.

A kritériumoknak megfelelő műszaki és esztétikai állapotban lévő autókban egy sofőr és egy navigátor ül. Csupán mechanikus stoppert használhatnak segédeszközként, hogy a szakaszokon kellően lassú tempóban, megfelelő átlagsebességel haladjanak, hiszen tilos megállni. 

A magyar tenger környékét több mint száz oldtimer járja be a pár száz méteres szakaszokra osztott, kis híján 250 km-es távon. Egészen egyedülálló és lélegzetelállító látványt nyújtanak, nem véletlen vagyunk mi is visszatérő vendégei a rendezvénynek.

Múlt és jelen találkozása

Mi, az Ardiente Spanyol Csempeházban, elkötelezettek vagyunk a klasszikus értékeket, a maradandó formák, a gyönyörű kivitelezések támogatásában.

Ahogyan a középkorig visszanyúló hagyománnyal rendelkező spanyol csempe, úgy a veterán autók is a múlt egy szeletét lopják be napjainkba. Abból, hogy az elmúlt évtizedekből, évszázadokból velünk élő értékek találkoznak a jelennel, egyedülálló életérzés születik.

Minden olyan lehetőség és esemény (legyen az kiállítás, verseny – akár kettő az egyben –, vagy bármi más) érdekel minket, ahol az ipari formatervezés olyan szépségeivel találkozhatunk, amelyek visszarepítenek a múltba és olyan hangulatot teremtenek, ami feldobja a mindennapokat.

Mindez nem azt jelenti, hogy ne lehetne trendi és modern, vagy éppen vagány és formabontó bármi, ami a múltból táplálkozik, ahogyan arra az Oldtimer Szuperkupa futama is rávilágított. A Balaton Classic múlt és jelen találkozása. 

Ardiente olditmer show

Mi is bekapcsolódtunk

Cégünk kultúrája magában hordozza a tradíciók ápolását, a segítő szándékot, de a jó hangulatot is. Tavaly a Down-szindrómával élőket támogató akcióval vettünk részt 

a versenyen. Idén már valódi csapatépítő program volt számunkra, hogy jelen lehettünk a Balaton Classicon. 

Ardiente színekben a reggeli rajttól kezdve, egészen a díjkiosztó ünnepség végéig részt vettünk a rendezvényen. Két kisteherautónk között kezdték meg útjukat a veterán autócsodák. Több mint száz, a múltban és a jelenben egyaránt csodált, gyönyörű oldtimer vágott neki az útnak, a három és fél óráig tartó rajt igazi csoda volt.

Legközelebb a tapolcai Ardiente szakaszon láttuk őket, ahol ellenőriztük idejüket. Ezt az etapot – legnagyobb örömünkre – egy kék bogárhátú remekmű nyerte.

Az autóknak a befutó szakaszon intettünk búcsút. A versenyzőkkel a díjkiosztó gálán közösen zártuk le ezt az izgalmas napot.

Ardiente a Balaton classicon

 

Jövőre is ott leszünk!

Nehéz szavakba önteni, milyen csodálatos érzés azt látni, hogy milyen sok ember számára bír különös jelentőséggel, hogy a hagyományok és a múlt velünk éljenek. Nem vagyunk egyedül azzal, hogy ami szemet gyönyörködtet, ami minőséget képvisel, ami emeli mindennapjaink fényét, azt megbecsüljük, és elérhetővé tesszük a jövő generációinak is.

Hálásak vagyunk Pétervári Zoltánnak a lehetőségért, hogy részesei lehettünk ennek a fantasztikus napnak. Inspiráló volt számunkra, valódi feltöltődést jelentett, és megerősített minket abban, hogy velünk együtt másoknak is fontosak a klasszikus értékek, az időtálló szépségek.Ahogyan a spanyol csempe is több szimpla burkolatnál, úgy egy oldtimer is több egy autónál. Életérzés, ami a múltból táplálkozva szárba szökken a jelenben, és varázslatossá teszi a jövőt.