Konyhai hátfal vintage stílusú bútorhoz

A vintage soha nem megy ki a divatból. Miért? Az egyik ok tehát a bájos hangulat, melyet egy ilyen otthon teremt. A másik pedig az újrahasznosítás: a bútorok új életet kapnak. De mi a helyzet a vintage csempékkel?

A vintage stílusjegyei

A vintage az örök romantikus stílusa, akik a múlt mellett a jövőbe is tekintenek. Igen, a jövőbe, hiszen kreatív újítók a régi bútoroknak, tárgyaknak adnak új funkciót és új életet.

A vintage a fő ismertetőjelei a kopottas hatású, világos színű bútorok . Elvileg korban a  száz évnél nem régebbi tárgyakra használjuk ezt a kifejezést, de az angol nyelv a retróra is vintage-et mond.

A stílus összekapcsolódik a DIY filozófiával, ugyanis az az egész lényege, hogy at általunk összeválogatott tárgyakat átalakítjuk, direkt kopottas stílusban felújítjuk. 

A vintage stílusban berendezett terek nosztalgikus, romantikus hangulatúak. Igazából a stílusjegyek meghatározottak, mégis a fantáziánk által teremtett egyedi világ a stílus lényege. Hiszen minden tárgynak mi adunk új szerepet, új színt, új életet. 

A romantikus hangulat megteremtése azonban egységes és fontos elvárás. Ez az álombéli nosztalgia a vintage lényege. Emiatt pasztell színeket érdemes választani egy ilyen otthonba. Nem ritka a monokróm fehér tér sem, melyet pasztell színekkel egészítünk ki. Itt nincsenek kontrasztok, itt nincs meg az a nyersesség, mint a loftban vagy a rusztikus stílusban. 

A konyhai hátfal dilemmái

A konyhai hátfalnak egyszerre van gyakorlati és dekorációs feladata is. Hiszen a főzés közben keletkező foltoktól és párától védjük meg a konyhafalat, ezért praktikus dolog csempét tenni a konyhapulthoz. Emellett a konyhai hátfal lehetőséget nyújt arra, hogy az egyébként akár teljesen homogén színű konyhát ezen a felületen színesítsük. Vagy épp a választott lakberendezési stílus karakteres vonásait jelenítsük itt meg.

A vintage stílus, mint a többi stílus esetében is jellemző, hogy nem egyféle csempe lehet a megoldás például a konyhai hátfalra. A többi bútorral és színnel kombinálva. Így kell csempét is választani, legyen meg a színharmónia, és jól egészítse ki a konyhabútort a hátfal.

vintage

Konyhai hátfal színek és minták

Hozunk néhány példát, hogy vizualizálisan is bemutassuk, szerintünk milyen csempékkel lehet operálni egy vintage konyhában. Például a Fado termékcsalád összes csempéje tökéletes lesz egy ilyen konyhába. Hiszen stílusos, magasfényű konyhai hátlapot kapsz, ha a díszcsempék közül választasz (rusztikus vagy vintage konyhába kifejezetten ezt javasoljuk), akkor szép kacskaringós növényi ornamentika fogja borítani a konyhádat. Mi ez, ha nem vintege stílus? 

Ha már vintage, akkor nem hagyhatjuk ki a Vintage nevű termékcsaládot. Ugye milyen ötletes névadás? Ezek a csempék modern környezetben is jól mutatnak, hiszen kontrasztot teremthetünk a valami új-valami régi gondolat mentén. De egy egyszerű, fehér konyhabútorhoz, tölgyszínű munkapulthoz felhelyezve tökéletes, mégis vidám vintage enteriőrt rendezünk be.

De ahogy a modern bútorokhoz passzolhat a vintage csempe, úgy a vintage térben is jól mutathatnak azok a csempék, melyeket alapvetően modern stílusú otthonokhoz terveztek. Mert nem a szabályok követése a lényeg, hanem hogy megtaláljuk a saját stílusunk szerint a tökéletes összhangot. Például ha minden bútor romantikus country stílusú, kopottas fehér, és mindenhol megjelenik egy-egy horgolt terítőcske a nagymamától, akkor egy kőhatású csempe, mint például az Ardiente Nuva, nem megtöri, hanem éppen fokozza az enteriőr vintage hangulatát. Nem is beszélve a termék dekorcsempéjéről, melynek patchwork mintázata tökéletesen passzol ehhez a stílushoz.

Ha szeretnél még több gyönyörű csempét látni, nézz szét nálunk online, vagy látogass el hozzánk!