Legyen olyan fürdőszobád, mintha hotelben élnél

Szeretnél olyan fürdőszobát, mint amilyenek az elegáns hotelekben vannak? Néhány tervezési tipp, néhány ötlet, szabály, és máris álomszép luxusfürdőszobát teremthetsz.

A stílus: letaglózó elegancia

Hogy mi a hotelek titka? Az, hogy mind külső és belső közösségi terek, mind a szobák, mind pedig a fürdőszoba berendezése során a vendégek maximális kényelmére és luxus érzetére fókuszálnak. Ezért az általuk választott stílus, az anyagok, és még a dizájnelemek is ezt a célt szolgálják. Sok apró, luxust sugárzó kiegészítő, valamint a részletek összhatása is sokat számít. Hiszen a legapróbb részletek is nagy változást hozhatnak a vendégek kényelmében és elégedettségében.

Általában egy hotel esetében már eleve a kezdetekkor kiválasztják azt a nagy eséllyel éppen trendi lakberendezési stílust, vagy épp stílusokat, valamint azokat a fő színeket, melyek a szobák és a közös terek fő karakterét adják majd. Milyen stílusúak szoktak lenni a hotelek belső terei? Általában a klasszikus stílus eleganciája vagy épp a contemporary, azaz kortárs lakberendezési stílus eklektikussága jellemzi az elegáns hoteleket. A glam stílus és a neobarokk is népszerűek a hotelek körében. Hiszen az elegancia és a csillogás plusz élményt ad. 

 

Az anyagok minősége az egyik kulcs

A szállodai fürdőszobák berendezésekor a magas minőségű anyagok kapnak kiemelt szerepet. Miért? Mert a minket körülvevő prémium tárgyak és berendezés is a szolgáltatás része. De miért ne lehetne ez így az otthonunkban is? Minőségi spanyol csempe, amely lehet akár márványhatású, akár magasfényű, formabontó darab is. A csaptelepek réz, vagy rosegold eleganciája nagyon ütős lehet. Mellé porcelán mosdó és kád, de akár kőből készült mosdókagylót is választhatsz, ha nem szokványos, mégis elegáns szanitereket szeretnél.

A lámpák, kiegészítők stílusa is számít. Válassz finom, puha törölközőket, szőnyegeket, minden kis részlet stimmeljen. Így kaphatsz csak igazi hotelélményt a fürdőszobádban. 

fürdőszoba csempe

A fürdőszoba csempe szerepe

A csempék minősége és stílusa is sokat számít, ha luxusérzetet szeretnél a fürdőszobába. Például a Piave sötét márványhatású csempéi, melyekhez kontrasztként arany vagy réz kiegészítők illenek.

Választhatsz élénk színeket is, persze csak a lakás színvilágához igazodva. Ha például egy semleges szürke vagy bézs mellé élénk színt választasz a lakás kiegészítőinek, akkor ez a szín megjelenhet a csempékben is. A fürdőszoba dekorcsempéje, de a konyhai hátfal is ilyen színű lehet. Nézd meg a Mud termékcsalád magasfényű, stílusos és színes csempéit!

A Britannic csempe csillogó, mégis fémes megjelenése is ígéretes: különleges, luxust sugárzó, mégis karakteres. Loft hatása miatt eklektikus játékba is kezdhetünk, de vigyázni kell, hogy a kényelem és a ragyogás élménye ne csorbuljon!

Elegáns szaniterek

A szaniterek legyenek kifinomultak és stílusosak. Érdemes minden szanitert ugyanannak a márkának ugyanaból a termékcsaládjából választani. Mert akkor lehet igazán elegáns a fürdőszoba, ha ugyanazok a formák köszönnek vissza mindenhonnan. A lekerekített formájú mosdókagylók és wc csészék a klasszikus stílusú fürdőszobákba illenek. 

Ilyen helyen a kád is legyen ovális. Ha megteheted, válassz egy lekerekített formájú gyönyörű lábas kádat. Ehhez persze tér kell. De a beépített kádak között is változatos formavilágból választhatsz. Ha a hotel fürdőszoba érzet mellé még egy kis wellness élményt is szeretnél, akkor masszázsfunkciós kádat, fúvókás zuhanypanelt is elhelyezhetsz a fürdőszobában. Ilyenkor illatgyertyákkal, lakásparfümmel, illatos fürdősóval és illóolajokkal is fokozhatod az élményt.

A lényeg a részletekben: a kiegészítők

A sok kisebb és nagyobb kiegészítő léte és összehangolása az igazán elegáns fürdőszobák titka. Minden legyen összhangban, sok komfortnővelő, stílusos és jó minőségű aprósággal fokozhatod a luxusérzetet. Milyen apróságok lehetnek ezek? A fürdőszobaszőnyeg, a törölköző, és maga a törölközőtartó, a mécsesek és a zuhanyfüggöny. Képzeld csak el, hogy a Fayenza kék színű dekorcsempéjét választod a hófehér fürdőszobába. Mellé ugyanebből az árnyalatból szerzel be folyékonyszappan tartót és törölközőket. Ha egy kis játékosságot is vinnél a fürdőbe, akkor válassz hozzá fehér alapon sötétkék geometrikus mintás fürdőszobaszőnyeget.

Szőnyeg

A szőnyeg legyen pihe-puha, hosszúszálú, hogy mezítláb simogassa a talpad, és öröm legyen belesüppedni. Színben, ahogy már írtuk, harmonizáljon, esetleg segítsen a kontrasztteremtésben, ha a fürdőszoba stílusa úgy kívánja. A szobaszerű fürdőszoba szintén segít abban, hogy egy hotel pompáját teremtsd meg otthonodban. Ehhez egy nagyobb helyiségben nem csak fürdőszobai kilépő szőnyeget, hanem egy vékony, elegáns darabszőnyeget is elhelyezhetsz. Persze az számít, hogy jól bírja a párát.

Világítás

A fényekkel is tudsz hangulatot teremteni. A rejtett világítás, a félhomályosra is állítható lámpák igazán varázslatossá tehetik a fürdőszobádat. Ezért a fényekkel való játék is részét képezheti a fürdőszoba berendezésének. Több kisebb falilámpa kiegészítőfényként, bármi hasonló sokat számíthat. Ha pedig a fürdőszoba stílusa megengedi, akkor a szobaszerű hatás gondolatmenete mentén gyönyörű, látványos csillárral is feldobhatod a helyiséget. Egy glamour vagy egy neobarokk stílusú fürdőszobában ez egyenesen elvárás.

Fürdőszobatükör

A fürdőszobatükör lehet vastag, aranykeretes, mint egy barokk festmény kerete. Persze csak egy teljesen egyszínű, letisztult falrészen mutat igazán jól egy ilyen tükör. Egy minimal fürdőszobában a fürdőszoba tükör legyen szögletes, egyszerű, mégis látványos. Ebben az esetben ismét a fényekkel lehet játszani. Kapjon figyelmet a tükör, bármilyen stílusú is!

Sok kis részlet összessége, a stílus és a színvilág összehangolása, luxus anyagok, prémium kiegészítők, és tervezettség: így lesz tökéletes fürdőszobád, mint egy luxuslakosztályban!