Milyen fürdőszoba csempe illik egy rusztikus fürdőszobába?

Stíluskalauz a fürdőszoba csempe kiválasztásához! Spanyol csempe, mediterrán hangulattal, vagy visszafogott színvilágú dekorcsempe? Mi adunk pár tippet a választáshoz!

Milyen egy rusztikus fürdőszoba?

A rusztikus stílust a régi, robosztus bútorok és berendezési tárgyak jellemzik. Természetes anyagok, karakteres formák, régies, akár népies minták jellemzik ezt a stílust. Olykor direkt kopottas hatás, egyszerű, durva textilek. Ilyen a rusztikus otthon. Nincsen lágy selyemfüggöny vagy csillogó kristályok. Nyers anyagok, sok fa, és egyedi hangulat jellemzi az ilyen otthonokat. Egyszerű, egyszínű fehér falak, sötét fából készült bútorok, szabadon hagyott mestergerendák jellemzik ezt a stílust. Még egy városi lakásban is, igen. Épp ezért olykor ízlélesen keveredik az indusztriális stílussal. Mert a rusztikus stílust eklektikus otthonokban is használhatjuk. Keverhetjük más jellegű bútorokkal, olykor kontrasztot, máskor pedig harmóniát teremtve. 

A rusztikus konyháról, annak falicsempéiről már írtunk korábban. De milyen legyen egy rusztikus stílusú fürdő? Kezeletlen hatású, sötét, látványos erezetű fából készült fürdőszobabútor, sok kő, vagy kő hatású burkolat. Vagy épp kőből készült mosdókagyló, melynek a formája teljesen szabálytalan. Épp ettől egyedi, épp ettől olyan stílusos. Lábaskád, mely térben áll, nem a fal mentén helyezkedik el. Fekete vagy bronz csaptelepek, akasztók és szekrényfogantyúk. Nagyjából így áll össze egy igazi, stílusos rusztikus fürdőszoba.

Milyen fürdőszoba csempe illik egy rusztikus fürdőszobába? Mutatjuk!

A rusztikus fürdőszoba kérdését is sok oldalról meg lehet közelíteni. Ahogy a csempék és járólapok kiválasztását. Mutatunk is hármat!

Modern csempe, rusztikus textúra?

Úgy is berendezhetsz egy rusztikus teret, hogy modern burkolatokat választasz. Ilyen esetben fahatású vagy kőhatású legyen burkolat, akár falicsempe, akár járólap. Például mind a falra, mind a padlóra használhatod a Pedregal porcelánlapot. Kőhatású, falra és padlóra is illik. Többféle méretben, meleg és hideg színárnyalatban is kapható. Előnye, hogy kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmazható. Modern csempe, mintázata, kő textúrát utánzó mintája azonban rusztikus hatást kelt. Ha másmilyen megoldást választanál, akkor kissé egyszerűbb a megjelenése az Erding kőhatású csempéjének, mely nek visszafogott, mégis gyönyörű mintázata jól mutathat egy rusztikus fürdőszoba falán, vagy padlóján.

Metrócsempe? Naná

A metrócsempe igazi ütőkártya lehet. Ugyanis ugyanúgy elegáns eleme lehet egy modern otthonnak, ahogy egy rusztikus fürdőszobának vagy konyhának is tökéletes stílusbeli kiegészítőjeként is működhet. Talán a szögletes egyszerűségében rejlik a titok, hiszen pont emiatt mutat jól modern közegben is. A rusztikus enteriőrt pedig elképszetően stílusossá tudja tenni. A csempe a régi New-York-i metró faláról kapta a nevét. Bronx nevű gyönyörű, fényes metrócsempéinkkel különleges rusztikus közeget teremthetsz fürdőszobádban.

fürdőszoba csempe

Fürdőszoba csempék bájos mintával

A rusztikus stílushoz illik a népi motívumokra asszociáló virágminta is. Tehát akár egy szép patchwork mintás csempével is lágyíthatod a fürdőszoba összképét. Elérheted ezt a célt, például a halvány színekben, meleg árnyalatokban kapható Travis falicsempéivel, vagy a Valma dekorcsempéjével. A Newton Hidro white vagy Hidro pearl csempéi pedig nem csak mintában, de kopottas hatásukkal is  erősítik a rusztikus hatást. Az ornamentikával díszített csempék egyszerre asszociálnak a régi otthonok népies berendezésére, kellemes nosztalgiát teremtve, miközben a lágy minták a sötét tónusú fa bútorok, a robusztus berendezés egyensúlyaként is működnek. 

Bárhogy is döntesz, bármelyik úton is indulsz el a ruszitkus stílus beteljesítésének irányába,  minőségű csempét választva nem fogsz csalódni. Ha élőben szeretnéd látni ezeket a stílusos burkolatokat, látogass el valamelyik bemutatótermünkbe.