Modern fürdőszoba csempe ötletek

A fürdőszoba csempe kiválasztása nem megy egyik pillanatról a másikra, jól jönnek ilyenkor a hasznos tippek, a tanácsok és az ötletek. Különösen igaz ez akkor, ha nem elcsépelt, klisés, hanem modern fürdőszobát szeretnél. Ebben a bejegyzésben ehhez nyújtunk neked segítséget.

Modern fürdőszoba csempe ötletek
 

A fürdőszoba csempe színe és mérete

Minél világosabb és minél nagyobb csempék fedik a padlót (és a falakat) egy helyiségben, annál nagyobbnak tűnik a tér. Ezért szoktuk azt ajánlani, hogy:

Ha kisméretű helyiség burkolásához keresel csempét, akkor minél nagyobb és minél fényesebb lapokat válassz!

Ellenkező esetben (tehát ha kicsi, sötét, matt csempéket használsz) csak tovább szűkíted az amúgy is apró teret. Ezt ugyan ellensúlyozhatod világítással és nagyméretű tükörrel, de érdemes inkább eleve nagy és világos csempék mellett dönteni.

 

Mennyire legyen csúszásmentes a fürdőszoba burkolata?

Egy másik fontos szempont, amit figyelembe kell venni fürdőszoba csempe választásnál, az a csúszásmentesség. Gyakran keresik a vevők azokat a lapokat, amelyek csúszásmentessége már-már ipari szintű. Ezzel azonban már átesnek a ló túloldalára, ha szabad így fogalmazni.

Az iparban (például üzemi konyhákban, vegyi üzemekben) előírás a csúszásmentesség. Ennek azonban az az oka, hogy olajjal, csúszós vegyi anyagokkal szennyeződik a padló, ami fokozottan balesetveszélyes lenne, ha nem lenne csúszásmentes a burkolat. Otthon, a fürdőszobádban azonban aligha lesznek ilyen körülmények.

Ezért normál, lakossági felhasználására nem kell ennyire csúszásmentes csempét választani! Még csak nem is lenne praktikus, mert gyakorlatilag takarítani is lehetetlen lenne: kihúzná a felmosó szálait például.

Elegendő, ha a fürdőszoba csempéd annyira csúszásmentes, hogy biztonságosan meg tudj állni rajta akkor is, ha van valami mindkét kezedben.

 

Modern fürdőszoba csempék

Most pedig térjünk át a dizájn kérdésére! Szeretnénk a figyelmedbe ajánlani néhány olyan modern fürdőszoba csempét, amelyeket jól tudsz kombinálni például fával vagy saját dekorral is. 

Önmagukban is megállják a helyüket, de ha érzed magadban a kreativitást és a motivációt, hogy valamivel kicsit feldobd őket, az is jól fog nekik állni! 

Ráadásul bármilyen mérettel és bármilyen felülettel (tehát fényes és matt formában is) kérheted őket. Saját szérián belül pedig variálhatod, kombinálhatod is a színeket, hogy minél inkább passzoljon otthonod karakteréhez és stílusodhoz a fürdőszoba is!

 

Ardiente Work 

Az Ape Ceramica Work B egy élcsiszolt, élvágott fagyálló, kültérre és beltérre egyaránt alkalmas greslap. (A greslap természetes kövek hatását keltő kerámialap.) Ha letisztult és modern, mégis magával ragadó burkolatot szeretnél a fürdőszobába, akkor nem kérdés, hogy imádni fogod! Nincs az az ember, aki meglátva ezt a csempét, ne érezné magát azonnal elegáns luxus körülmények között, legalább egy kicsit.

 

Ardiente Cromat

Az Ardiente Spanyol Csempeház csempeválasztékának büszke képviselője az Ardiente Cromat csempe. Megjelenésében dominál a modern és a minimál metál hatás. Karaktere lehetőséget ad arra, hogy bármilyen környezetbe olyan stílust kölcsönözzön, ami magával hozza az utánozhatatlan mediterrán életérzést.

 

Ardiente Koncept

Ha olyan csempét keresel a fürdőszobába ami feltűnés nélkül feltűnő, azaz ízlésesen és diszkréten, de azért felhívja magára a figyelmet utánozhatatlan hangulatával, akkor az Ardiente Koncept csempére vess pár pillantást! Ha úgy szeretnél évek múltán is körbenézni a fürdőszobádban, hogy elégedetten tudod nyugtázni, jól döntöttél, és kitűnő légkört teremtő burkolatot választottál, akkor lehet nem is érdemes tovább keresgélni!

 

Ardiente Burlington

Nem csak praktikus és kiváló minőségű, de dekorációnak sem utolsó: ez az Ardiente Burlington csempe! Nézd csak meg a dekor csempéket és az elérhető színeket, mintázatokat, amelyek közül választhatsz, ha emellett a burkolat mellett döntesz! Csak a fantáziád szabhat határt annak, hogyan hozod ki belőlük a maximumot! Ha kreatív embernek tartod magad, de azért óvakodnál a giccstől, akkor ezt a csempét kerested!

 

Milyen színű legyen a fuga?

Egyre kevesebb szín közül lehet választani ha fugáról van szó. Ennek az is az oka, hogy:

A fuga színének alapszabályként a világosabb lap alapszínéhez kell igazodnia, ezek pedig általában a szürke, a fehér vagy a bézs különböző árnyalatai. 

Nagy színeltérés esetén lehet változtatni a fuga színén: tehetjük mindegyik lap mellé a saját színét. 

Azt viszont jobb, ha tudod, hogy a sötét fugák színe a padlón előbb-utóbb látványosan kifoltosodik, kikopik, ha ez a túlvizezés és a rossz bekeverés miatt nem következik be már a kivitelezés során. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold Facebook oldalunkat, és kövess minket Instagramon és a TikTok-on is! És természetesen ha csempére van szükséged, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass el bemutatótermeink egyikébe!