Ötletek a konyhai csempe kiválasztásához

Ha ötleteket keresel ahhoz, hogy milyen konyhai csempét válassz, akkor jó helyen jársz. Egyaránt találhatsz falra és padlóra való különleges és visszafogottabb konyhai csempéket is a kínálatunkban – a választáshoz pedig ebben a blogban és bemutatótermeinkben is segítséget nyújtunk.

A konyha burkolatának kiválasztása során érdemes külön kezelni a konyha hátfal csempéit és a járólapokat.
A konyha burkolatának kiválasztása során érdemes külön kezelni a konyha hátfal csempéit és a járólapokat.

Különleges konyhai csempék

A csempe kiválasztása során nagyon fontos szempont, hogy hova fog kerülni az adott csempe. Más szempontok lesznek hangsúlyosak, ha fürdőszoba csempéről van szó, és másra érdemes figyelni, ha konyhai csempét keresel. 

Sőt, ahogyan külön kategóriát képeznek a kültéri és a beltéri csempék, úgy azt is figyelembe kell venni, hogy fali csempéről vagy járólapról van szó. 

A konyha burkolatának kiválasztása során érdemes külön kezelni a konyha hátfal csempéit és a járólapokat. (Ez persze nem azt jelenti, hogy ki van zárva, hogy ugyanolyan burkolatot válassz a falra és a padlóra is, vagy legalábbis hogy ne kellene figyelni arra, hogy harmonizáljanak egymással.)

Konyhai fali csempe a hátfalra

A konyha hátfala egyszerre tölt be praktikus és dekorációs szerepet. Egyfelől védi a konyhafalat a sütés-főzés közben keletkező szennyeződésektől. Másfelől viszont megadja a konyha karakterét, hangulatát.

Választás során tehát figyelembe kell venned azt is, hogy mi passzol az otthonodhoz. Milyen színűek a konyhabútorok? Milyen légkört szeretnél teremteni a lakásban? 

Milyen stílusban rendezed be a házat?

Például ha a vintage stílusra esküszöl, akkor bátrabban nyúlhatsz a mintákkal díszített csempék felé. 

Az Ardiente Fado csempe fényes és kreatív, és egyáltalán nem lehet rá azt mondani, hogy egyhangú lenne. 

De ha már vintage, akkor nem mehetünk el szó nélkül az Ardiente Vintage önmagáért beszélő darabjai mellett sem, amelyek karakterében a vintage és a modern lakberendezés találkozik.

És ha már a modern stílus: ha szinte már jövőbe mutató karaktert szeretnél adni a konyhának, akkor ne fogd vissza magad! Jöhet a betonhatás, a fémhatás vagy a metro dizájn!

Ha pedig inkább a múltidéző megjelenés vonz, akkor a romantikus country stílus vagy a rusztikus dizájn is szóba jöhet! Előbbihez az ornamentikus motívumok is passzolnak, utóbbihoz pedig tökéletesen illik a kopottas hatás, amit például hiánytalanul megkapsz Ardiente Grunge csempéktől.

Különleges fali csempék konyhába

Ha káprázatos mintázatot szeretnél a konyha falára, akkor a lehengerlő Ardiente Iceland csempére mindenképp vess egy pillantást! A modern spanyol csempék egyik lélegzetelállító képviselőjéről van szó, ami azonnal felhívja magára a figyelmet.

Az Ardiente Snap csempe nagy színválasztéka pedig a játékosságra teremti meg a lehetőséget. A kombinálhatóságnak csak a kreatvitás és a képzelet szabhat határt. Bevállalósabb és modern, de visszafogott konyhákhoz is kitűnő választás lehet.

Konyha járólap ötletek

Konyhai munkák során gyakran lecsöppennek, kiborulnak a dolgok. Ezért fontos, hogy a konyha járólapja könnyen és jól takarítható legyen. Ennek érdekében vízhatlannak és kopásállónak kell lennie.

Ami pedig a dizájnt illeti: hasonló szempontok mentén érdemes mérlegelni, mint a fali csempe kiválasztásánál. Jó ötlet lehet akár ugyanolyan csempét választani a konyhában a padlóra, mint a falra, de legalábbis oda kell figyelni arra, hogy harmonizáljanak egymással. A stílusok keveredése azonnal szemet szúrhat, ezért érdemes egy dizájn mellett elköteleződni.

Járólapok konyhába

A Nevada márványhatású csempekollekció könnyedén alkalmazható a ház minden szegletében. Időtálló burkolat, amely feldobja a konyhát, és könnyen is takarítható.

Ha pedig a fényes kőhatást kedveled, akkor az Ardiente Valmalenco csempe melletti döntést érdemes megfontolni. Ha olyan konyhát szeretnél, amiben a vendégek le sem tudják venni a szemüket a járólapról, akkor nem kérdés, hogy ennek a csempének kell a padlóra kerülni.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebookon, az Instagramon és a TikTok-on is, hogy ne maradj le a hasznos tartalmakról! 

Közel 10 éve dolgozunk már együtt a Down Alapítvány Zágráb úti Gondozóházával. Hisszük, hogy mindannyiunk kötelessége valamilyen módon kivenni a részünket az önzetlen segítségnyújtásból. Ha Te is így gondolod, akkor csatlakozz hozzánk: látogass el a Down Alapítvány oldalára, és lehetőségeidhez mérten segítsd az alapítvány munkáját!