Skandináv stílus, spanyol csempe? Persze, mutatjuk!

Spanyol csempe és skandináv lakberendezés. Micsoda ellentmondás! Vagy mégsem? Hiszen a spanyol csempe modern stílusban is elérhető, így akár skandináv stílusú otthonokba is vásárolhatsz spanyol csempét! 

A skandináv stílus legfőbb jellemzői

Ha két szóval kellene jellemezni a skandináv lakberendezést, akkor a természetesség és a fény lenne az! Világos színek, kevés függöny és redőny, sok napfény, természetes anyagok, főleg fa jellemzik ezt a stílust. A legfontosabb ismertetőjele ennek az igazán divatos lakberendezési trendnek az egyszerűség. A fő színek világosak, világos fa jellemzi az anyagokat, de a kiegészítők sokszor harsányak és vidámak, élénkek. A stílus maga eklektikus, ezért akár modern formatervezésű bútorokkal, de klasszikus megjelenésű darabokkal is berendezhetsz egy skandináv enteriőrt. Persze aki komolyan veszi a design kérdését is, nem kérdés, hogy az organikus design felé kacsint, ha bútorokról van szó. 

A Skandináv lakberendezési stílus mintája pedig a geometrikus, ezért minden mennyiségben elfér a skandináv térben, csempe formájában is!

Milyen legyen a konyha csempe?

A konyhacsempe segíthet abban, hogy egy kis színt vigyünk a semleges skandináv enteriőrbe. 

Konyhai hátfal skandináv stílusban 

A Tiad termékcsalád csempéi igazi iskolapéldái a skandináv stílusnak, világos színek, geometrikus minták. Egy modern skandináv stílusú konyhában nagyon ütős lehet ez a hátfal. A Koen fa hatású lapjai is nagyon jól illenek az északi stílushoz, de akár a Colors csempéket is választhatod, és a kiegészítő színekkel játszva teremthetsz vidám, bohókás skandináv otthont. A lényeg, hogy egy ilyen stílusú konyhába általában a fehér vagy a szürke színt választjuk, ha konyhaszekrényről van szó, és sok fa felület jellemző, például a munkapult. A konyhai hátfal szerepe pedig lehet a semleges színek erősítése, az összhatás megtámogatása, de lehetőséget ad arra is, hogy általa csempésszünk némi vidámságot és játékosságot a térbe. 

Koen járólap

Konyhai járólap

A Stay termékcsalád porcelán csempéje egyszerre használható járólapnak és falicsempének is. A hexagon termékek kifejezetten illenek ehhez a stílushoz, a patchwork változat is illik a skandináv stílushoz, persze nem annyira modern közegben. Persze ha vidámabb mintájú konyhai hátlapot választottál, akkor a járólap legyen visszafogottabb. A Madagaszkár termékek gyönyörű, famintájú porcelán járólapok, melyek kidolgozottsága, famintája nagyon jól mutat, szinte bárhol. 

Skandináv nappaliba spanyol csempét!

Egy északi stílusú otthon nappalijába nagyon jó döntés lehet a csempe. Hiszen a porcelán burkolat nagyon praktikus és stílusos. Ráadásul a fa megjelenéséről sem kell lemodani. A sokkal könnyebben tisztítható, kopásálló, vízzel mosható, egyáltalán nem kényes járólapok ugyanazt a fa hatást adják vissza, mint a laminált padló. Kínálatunkban gyönyörű és igényes, valamint tartós fa hatású járólapok találhatóak!

Az északi stílust a világos fa jellemző, a fenyő és a tölgy, ezért az Oregon járólap nagyon jó választás lehet. 

A fürdőszoba kialakítása

E stílus esetében a fürdőszobába is három lehetőség közül választhatunk: egyszerű, egyszínű fehér, vidám mintás csempe, vagy legalábbis vidámabb dekorcsempe a fehér-matt térben, és persze a harmadik lehetőség itt is a fa hatás.

Nézzünk néhány egyszerűbb, fehér csempét. Ilyen például a Lisbon termékcsalád matt csempéje, ebből is az egyszínű, fehér verzió, minta nélkül. Nagyon sok skandináv otthon hidegburkolatait jellemzi az egyszerű, egyszínű, fehér csempe. Ha azonban merészebbet, színesebbet szeretnél, akkor a  Dynamic család türkiz csempéje nagyon jól megy a világos fához, és persze a fehér színhez.

dynamic türkíz

A skandináv stílus és a spanyol csempe nagyon jól megfér egymással, hiszen rengeteg rugalmasság jellemzi ezt a lakberendezési irányzatot, a spanyol csempe pedig nem csak a mór hatásról és a növényi ornamentikáról szól!