Tippek és trükkök fürdőszoba felújításhoz

Gondolj álmaid fürdőszobájára! Hunyd le a szemed: mit látsz magad előtt? Ezzel a bejegyzéssel abban szeretnénk segíteni, hogy ha fürdőszoba felújítás vagy fürdőszoba-tervezés előtt állsz, akkor a lehető legjobb döntéseket tudd meghozni, és végül valóban álmaid fürdőszobája születhessen meg!

1. Fürdőkád vagy zuhanykabin?

Az örök dilemma: fürdőkád vagy zuhanykabin legyen a fürdőszobában? 

Sokszor a döntést megkönnyíti (még ha ezért nem is vagyunk mindig hálásak), a fürdőszoba mérete. Van, hogy a fürdő kis mérete miatt szóba se jöhet a kád, és egyértelmű, hogy zuhanykabint kell választani.

Abban az esetben viszont, ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi azt is, hogy fürdőkád (is) legyen benne, más alapján kell dönteni. Érdemes végiggondolni, hogy mit szeretsz jobban: a pihentető és ellazító habfürdőket, amikor elmerülhetsz egy kád forró vízben és relaxálhatsz kicsit – vagy a gyors, frissítő tusolásokat. Előbbi esetben értelemszerűen a fürdőkád, utóbbi esetben pedig a zuhanykabin a jó döntés.

 

2. A fürdőszoba csempe

A burkolat kiválasztásánál mindig tartsd szem előtt, hogy milyen stílus áll közel, hozzád közel, hogy milyen hangulatú fürdőszoba illik az otthonodhoz!

Egy modern fürdőben fogsz tudni igazán ellazulni – vagy inkább a klasszikus design áll közel a szívedhez? Vagy esetleg szereted rendhagyó, kreatív csempéket

Fontold meg azt is, hogy milyen tónusú színek fognak jól mutatni a fürdőszobádban! A sötét színek optikailag szűkítik a teret, ezért kisebb fürdőkhöz érdemes inkább világos csempét választani. 

Nálunk számtalan különböző fürdőszoba csempe közül választhatsz! Csak kattints ide, és nézd végig a kínálatot – szinte biztos, hogy találsz majd olyan csempét, amit azonnal elnyeri a tetszésedet!

 

3. A csempék színe és hatása

Persze, nem csak a tónusok, hanem már önmagában a színek képesek meghatározni azt, hogy milyen lesz a fürdőszoba légköre. Az erős, élénk, karakteres színek egész más hatást fognak kelteni, mint a visszafogottabb árnyalatok.

Érdemes ellátogatni egy bemutatóterembe, ahol saját szemeddel láthatod, hogy egy-egy szín vagy stílus milyen hatást kelt. Megnézheted, hogy mutatnak a beton hatású csempék, hogy néznek ki a cement hatásúak, vagy akár a kőhatású, a fa hatású és a márvány hatású csempék hangulatát is megvizsgálhatod.

 

4. 3D tervezés

Ha nem csak a lelki szemeid előtt, hanem egy terven is látod, hogy fog mutatni egy-egy csempe, az jelentősen megkönnyítheti a fürdőszoba felújítással kapcsolatos döntéseket.

A látványtervek segítenek a várható anyagfelhasználás és a költségek becslésében is. Látni fogod, miből, mennyire lesz szükség ahhoz, hogy olyan legyen a fürdőszoba, amilyet megálmodtál.

Ide kattintva ki is próbálhatod gyáraink 3D-s programjait! De ha ellátogatsz hozzánk az egyik bemutatóterembe, akkor személyesen is szívesen segítünk a tervezésben!

 

5. A költségvetés

Végül, de nem utolsósorban: határozd meg, hogy mire, mennyit tudsz vagy akarsz költeni! Érdemes mindig mindent azzal a szemüveggel is nézni, hogy vajon belefér-e a tervezett költségvetésbe. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor összeáll végre a tökéletes terv – és kiderül, hogy többe kerül, mint amire számítottál.

Jobb, ha ezt elkerülöd azzal, hogy mindig számolsz egy kicsit, és így felkészülten vágsz bele a projektbe!

 

Ha pedig már vannak terveid és elképzeléseid az új fürdőszobádról, és már csak néhány részlet hiányzik a döntéshez, kattints ide, és kérj árajánlatot. 

Elhivatott kollégáink szakmai segítséget nyújtanak neked a felmerülő kérdésekben és segítenek a tökéletes burkolat kiválasztásában.