Teraszfelújítás? Válassz minőségi kültéri csempéket!

Teraszfelújítás? Vagy az új házad teraszát tervezgeted? Ez a bejegyzés egész biztos, hogy a segítségedre lesz! Segítünk, hogy tisztán láss a kültéri burkolatokkal kapcsolatban, és így a lehető legjobb döntést tudd meghozni arról, hogy milyen legyen a teraszburkolat!

Legyen elképesztően hangulatos a teraszod!

Sok múlik a teraszon, alapjaiban határozza meg a kültér hangulatát. Akár építkezel, akár csak felújítod a teraszt, jól meg kell fontolni a kialakítását. Nem mindegy a tájolása, a mérete, az árnyékolása, a berendezése sem – de sokan azt már nem gondolják végig, hogy a burkolat is milyen sokat számít!

Pedig a burkolaton múlik elsősorban az, hogy milyen légkört tudsz teremteni a teraszon. Függetlenül a Nap állásától, az árnyékolástól, a terasz méretétől és a kert növényeitől, a burkolat jelenti a leginkább a különbséget egy otthonos, stílusos, karakán terasz és egy középszerű terasz között.

Nem lehet nekivágni a nyárnak egy otthonod hangulatához illő, harmonikus terasz nélkül. A kérdés már csak az, mitől lesz ilyen a teraszod? Milyen anyagból készüljön a burkolat? Ennek a kérdésnek a megválaszolását nem úszhatod meg – de segítünk, csak olvass tovább!

A WPC teraszburkolat rossz választás

Az utóbbi időben kezdenek elterjedni a WPC teraszburkolatok, amelyek újrahasznosított fa és műanyag (polipropilén) keverékének felhasználásával készülnek. Azzal a céllal hozták létre, hogy a fa kellemes megjelenése és a műanyag tartóssága találkozzon.

A helyzet azonban az, hogy nem éppen problémamentes WPC burkolatot használni. A WPC ugyanis nagyon könnyen penészedik és gombásodásra is hajlamos. 

Ráadásul a WPC burkolat könnyen deformálódik is, nem ritka, hogy jelentősen meghajlik. Az esőzésnek ugyan ellenáll, de a Nap sugarai könnyen fakítják, és elviselhetetlenül felmelegítik. És nem is lehet felújítani: ha tönkremegy, muszáj kicserélni.

Arról se feledkezzünk meg, hogy a WPC teraszburkolat nem is olyan esztétikus, mint elsőre tűnik. Látszik rajta, hogy műanyag felhasználásával készült, és a rajta keletkező sérülések is a gyenge minőségről fognak árulkodni.

A fa teraszburkolatot sok bosszúságot okozhat

A fa teraszburkolatok jóval esztétikusabbak, mint WPC anyagból készült társaik, azonban rendszeres utógondozást igényelnek! Az utógondozásnak része a felületkezelés, és időnként újrafestésről is kell gondoskodni. És nem is biztos, hogy könnyen tisztíthatóak, ez nagyban függ a felületkezelés minőségétől. Sőt bizonyos típusoknál számolni kell azzal is, hogy a fa esetleg megrepedezik.

A fa mint anyag hajlamos arra is, hogy az UV-sugarak hatására kifakul, és színbeli különbségek is lehetnek az egyes burkolati elemek között. Bizonyos fatípusoknál előfordulhat gyantafolyás is, és nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy nem megfelelő kezelés esetén tűzveszélyes is lehet a faburkolat.

A kültéri csempékben nem fogsz csalódni!

A kültéri csempék mellett szóló, leggyakrabban hallott érv, hogy hatalmas választék áll belőlük rendelkezésre. Méret, mintázat és stílus tekintetében is rengeteg opció áll rendelkezésre, gyakorlatilag lehetetlen, hogy ne találja meg bárki köztük azt, amelyik a legjobban illik a karakteréhez és az otthonához.

De az sem elhanyagolható, ha kültéri csempékről van szó, hogy nem igényelnek utókezelést, és a tisztításuk is egyszerű. Egységes, sík felületet adnak, és nagyon-nagyon hosszan megőrzik eredeti, magas minőségüket.

És nem utolsósorban a szemet is gyönyörködtetik! Nem is érdemes ragaszkodni a fához, hiszen egy fahatású csempe is ugyanazt az élményt nyújtja – és még praktikusabb és tartósabb is! 

Ha kültéri csempe, akkor Ardiente

És ha már a nagy választékot emlegettük a kültéri csempékkel kapcsolatban: nálunk aztán tényleg kedvedre válogathatsz! Széles kínálat áll rendelkezésedre, hogy kiválaszd azt a csempét, amelyik a legjobban fog mutatni a teraszodon!

Az Ardiente Aroa például már első ránézésre megnyerő hatást kelt, a hanyag elegancia szerelmeseinek tökéletes választás. De nincs hiány eleganciában az energiával teli Ardiente Pierre De Bali esetében sem, amely fény hatására varázslatos hatást kelt.

De ha fahatású csempét szeretnél a teraszra, akkor a természet erőteljesen lágyságát visszaadó Ardiente Viggo, vagy az igazán sokoldalú, akár 20 mm vastagságban is rendelhető Ardiente Sonoma lesz kitűnő választás!

És nem mehetünk el szó nélkül az Ardiente Bourg és az Ardiente Wells csempék mellett sem, amelyek természetes megjelenése rendkívül magával ragadó. 

Ha pedig a luxus érzését keresed, akkor az Ardiente Cross kültéri csempét ajánljuk a figyelmedbe!

 

Kattints ide, és nézz szét kínálatunkban! Ha csempére van szükséged, nem fogsz bennünk csalódni! Ha pedig élőben is megnéznéd, hogy mutatnak a csempék, látogass el valamelyik bemutatótermünkbe is!